Ei uusia yrityskortteja
Taivalkoski

Taivalkoski on Suomen kunta, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnan koillisosassa ja kuuluu Koillismaan seutukuntaan. Kunnassa asuu 4 445 ihmistä ja sen pinta-ala on 2 650,86 km2, josta 212,69 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 1,82 asukasta/km2. Taivalkosken rajanaapureita ovat Kuusamo, Posio, Pudasjärvi ja Suomussalmi.

Kuuluisin taivalkoskelainen lienee kirjailija Kalle Päätalo. Hänen lapsuuden kotitalonsa Kallioniemi Taivalkosken Jokijärvellä on nykyisin nähtävyys. Taivalkosken keskustassa on Kalle Päätalon tori ja siellä taiteilija Arja Lehtimäen suunnittelema Päätalon muistomerkki (2005). Kunnassa toimii myös kirjoittajakoulutusta antava Päätalo-instituutti (1990), joka järjestää vuosittain Napero-Finlandia-kilpailun.

Aluetta kutsutaan kansankielellä Koillismaaksi. Koillismaan kuntiin kuuluvat Taivalkoski, Kuusamo ja Posio sekä osin Pudasjärvi ja Suomussalmi. Koillismaan raja-määritelmä on avoin ja vailla lakimääritelmää. Pohjois-Pohjanmaan katsotaan alkavan kansanperinteessä Pudasjärven alapuolelta.

Kunnan pohjoispuolella sijaitsee entinen Mustavaaran kaivos, joka oli merkittävä vanadiinipentoksidin tuottaja.

Taivalkoski oli pohjoinen pääteasema Taivalkosken–Ämmänsaaren radalla. Rataosuus Suomussalmen Pesiökylästä Taivalkoskelle suljettiin liikenteeltä 1. heinäkuuta 2004. Rataosuus alkoi Paltamon KontiomäELTä ja haarautui Suomussalmen Pesiökylässä Taivalkoskelle ja Ämmänsaareen. Rata KontiomäELTä Ämmänsaareen on edelleen käytössä.

..