Ei uusia yrityskortteja
Vimpeli

Vimpeli (aik. ruots. Vindala) on Suomen kunta Etelä-Pohjanmaan maakunnassa Lappajärven itärannoilla. Kunnassa asuu 3 258 ihmistä ja sen pinta-ala on 328,79 km2, josta 41,52 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 11,34 asukasta/km2. Vimpelin naapurikunnat ovat Alajärvi, Lappajärvi, Perho ja Veteli.

Vimpelin kunta on perustettu 2. tammikuuta 1866, jolloin Vimpeli irtautui Lappajärven emäseurakunnasta kappeliseurakunnaksi. Suomen kunnista Vimpeli on 28. vanhin.

Reserviupseerikoulun edeltäjä, Vimpelin sotakoulu (Vimpelin koulu), toimi Pokelan kylässä vuosina 1917–1918. Vimpeli tunnetaan myös suksipitäjänä, ja melkoinen osa talvisodan aikana käytetyistä suksista oli valmistettu Vimpelissä.

Vimpeli tunnetaan Vimpelin Vedon ansiosta nykyisin erityisesti pesäpallopaikkakuntana. Vuonna 2010 Vimpelin Veto voitti Suomen-mestaruuden Superpesis-sarjassa yli 40 vuoden tauon jälkeen. Talvilajeissa Vimpeli tuli tunnetuksi hiihdosta Vimpelin Hiihdot -tapahtuman ansiosta, jota järjesti aikoinaan Vimpelin Vedon hiihtojaosto. Nykyisin hiihtoharrastusta vetää Vimpelin Hiihtoseura (ViHs), jonka ansioista Vimpeliin on rakennettu hyvät hiihtomahdollisuudet.

Vimpelin elinkeinorakenne on hyvin teollisuuspainotteinen. Kunnassa sijaitsee muun muassa Rautaruukin tehdas, jossa valmistetaan Rannilan kattopeltiä. Rautaruukin lisäksi teollisuusyrityksiä ovat Järviseudun Peruna Oy, Nordkalk Oy, Lindab Oy, Eurosteri Oy, Rumtec Oy, Tikli-GROUP Oy ja Plastec. Vuonna 2003 jalostuksesta elantonsa sai 35 % (koko maa 25 %), palveluista 53 % (koko maa 69 %) ja maa- ja metsätaloudesta 10 % (koko maa 4 %) työvoimasta. Loput kuuluivat luokkaan muu.

Vimpelissä sijaitsevat pesäpallomuseo, suksitehdasmuseo, Pyöreä kirkko ja Savonjoen saaressa pesäpallostadion Saarikenttä. Keskustan puistossa on Pesäpalloilija-patsas ja Vimpelin sotakoulun muistomerkki. Lakeaharjulla on hiihtokeskus, josta näkymät Lappajärvelle. Lakeaharjulla aloitti toiminnan Ilmatieteen laitoksen uusi säätutka lokakuussa 2005.

..