Ei uusia yrityskortteja
Töysä

Töysä on Suomen kunta, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Kunnassa asuu 3 154 ihmistä,[2] ja sen pinta-ala on 309,67 km2, josta 11,86 km2 on vesistöjä.[1] Väestötiheys on 10,59 asukasta/km2. Ympäristöstään poiketen Töysän väestökehitys on ollut viime vuosina varsin positiivinen. Töysän naapurikunnat ovat Alajärvi, Alavus, Kuortane, Virrat ja Ähtäri.

Töysän kunta sijaitsee valtatie 18:n varrella Etelä-Pohjanmaalla. Sen lähikaupunkeja ovat Alavus ja Ähtäri. Lähin suurempi kaupunki on Seinäjoki. Matkustus Töysään julkisia kulkuvälineitä käyttäen onnistuu bussilla, jonka pääteasema on kuntakeskus Kirkonkylässä ja Tuurissa Veljekset Keskinen Oy:n edessä. Junalla pääsee Tuuriin, josta on viiden kilometrin matka Töysään.

Töysän kunta on pitkään tunnettu parhaiten Tuurin kylässä sijaitsevasta Keskisen kyläkaupasta. Kunnassa on käytetty hyväksi Tuurin kauppakylän mainetta ja otettu kunnan markkinoinnissa käyttöön lause Töysä – Hyvän Tuurin kunta. Töysän työpaikkaomavaraisuus on poikkeuksellisen suuri, 131,1 prosenttia, millä se sijoittuu kuudennelle sijalle Suomessa.lähde?

Töysän keskustan päätie on nimeltään Keskustie, ja sen varrella sijaitsevat muun muassa yläaste, Järviseudun ammatti-instituutin Töysän toimipiste, kauppa, kaksi pankkia, kukkakauppa, apteekki ja kunnantalo. Kylätie saattaakin vaikuttaa hiljaiselta, mutta suurin osa kaupallisista palveluista on jo siirtynyt Tuurin kylään. Sen sijaan julkiset palvelut toimivat edelleen pääosin kirkonkylässä.

Töysä on huomattava ostosmatkailukohde Tuurin kylässä sijaitsevan Suomen suurimman kyläkaupan Veljekset Keskinen Oy:n ansiosta. Kyseinen yritys on Stockmannin Helsingin myymälän jälkeen myynniltään Suomen toiseksi suurin tavaratalo ja Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) tilastoissa Suomen suosituin matkailukohde (2006 yli kuusi miljoonaa kävijää).

Töysä oli vuonna 2006 pidetyssä Suomen Yrittäjien tutkimuksessa rankattu Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi.

Töysän kunta järjesti 7.7.–6.8.2006 Suomen ensimmäisen omakotimessutapahtuman Koti Sinulle -pientalonäyttelyn, jossa esiteltiin tavallisia asuntoja tavallisille ihmisille. Tähän vaihtoehtomessutapahtumaan osallistui yli 30 000 kävijää, jotka olivat enimmäkseen oman kodin rakentamista suunnittelevia tavallisia perheitä. Etenkin talotehtaitten toivomuksesta uusi näyttely pidettiin viereisellä uudella asuntoalueella jo vuonna 2008.

..