Ei uusia yrityskortteja
Kaskinen

Kaskinen (ruots. Kaskö) on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Pohjanmaan maakunnan länsirannikolla, Kaskisten saarella. Kaskinen on väkiluvultaan Suomen pienin kaupunki ja pinta-alaltaan toiseksi pienin kunta.

1700-luvulla kaupungille laadittiin ruutukaavaan perustuva asemakaava pitkine, suorine ja leveine katuineen ja kaavassa varauduttiin selvästi suurempaan väestömäärään kuin sinne koskaan myöhemminkään on asettunut. Niinpä kaupungissa on edelleen myös monia rakentamattomia tontteja, eikä kaupunkiasutus juuri ulotu alkuperäisen kaavoitetun alueen ulkopuolelle. alaltaan toiseksi pienin kunta.

Paikalliset kutsuvat kaupunkia 'Paratiisisaareksi', joka todennäköisesti johtuu siitä että aurinko paistaa keskimäärin enemmän Kaskisissa kuin sitä ympäröivissä kylissä ja siitä että ihmiset Kaskisissa ovat hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. alaltaan toiseksi pienin kunta.

Kunta on kaksikielinen ja enemmistönä 67,0 prosenttia asukkaista puhuu suomea ja 28,2 prosenttia puhuu ruotsia. Ulkomaalaisia kaupungin väestöstä on 3 %.

..